Karelian restaurant & guesthouse

Tervetuloa makumatkalle

Tervetuloa makumatkalle karjalaiseen keittiöön

Meillä on tehty ruokaa samalla filosofialla 30 vuoden ajan. Me arvostamme ruokaa. Siksi käytämme sen valmistamiseen lempeyttä ja aikaa.

Ydinajatuksemme on, että raaka-aineet tulevat läheltä, maakunnastamme Pohjois-Karjalasta. Siksi näet pöydässämme Puruveden muikkuja, savusaunassa kypsynyttä lammasta, lämmössä pehmennyttä palsternakkaa ja uunijuustoa mansikkahillolla, vain muutamia mainitakseni.

Uuni on keittiömme sydän. Sen lämmössä paistuvat luomuruisleivät, ohrapiirakat ja pitkään haudutetut pataruuat.

Anni, majatalon emäntä ja chef suhtautuu ruokaan intohimolla. Hän on tarkka raaka-aineiden valinnassa ja hän tietää tarkkaan mitä haluaa ja mitä makuja pöytään tulee. Intohimo ja rakkaus omaan kotiseutuun näkyy hyvin ruoassa. Kunnioitus kaikkea elämää kohtaan huomaa esimerkiksi ruokahävikin minimoimisessa, lihan ja kalan käsittelyssä, vihannesten ja juuresten kuorimisessa ja ylipäänsä luonnon kierron ymmärtämisessä.

Pohjois-Karjalassa luonnon antimet ovat aina olleet ruoanlaiton keskiössä ja niistä on osattu tehdä erilaisia herkkuja. Sen vuoksi Puukarin menu koostuu luontoemon lahjoista: riistasta, kalasta, marjoista, juureksista, sienistä ja yrteistä. Piirakat ovat myös tärkeä osa perinnekeittiötä.

Vuonna 2017 Puukarin Pysäkki palkittiin toiseksi parhaana pienenä yrityksenä Portaat luomuun -ohjelman Luomu SM -kisoissa. Majatalo on kolmen tähden luomuravintola. Anni käy puhumassa myös karjalaisen ja suomalaisen ruokakulttuurin puolesta, sekä kästävästä matkailusta ja kulttuurin hyödyntämisessä omassa yritystoiminnassa

Karjalainen lounas ryhmille

32 € Koe karjalaisen ruokaperinteen herkut, villiyrteillä ja oman tilan tuotteilla valmistettuina. Keittiön sydän...
6-30 hlö
Varaa Karjalainen lounas ryhmille

Majatalon Illallinen majoittujille

48€ Majatalon keittiön sydän on perinteinen puulämmitteinen uuni, jonka siimeksissä hautuvat Majatalon herkut.
Varaa Majatalon Illallinen majoittujille

Jouluruokaa Puukarin Pysäkillä

Nauti joulun paras ateria Puukarin Pysäkillä! Meillä saat vatsan täyteen ja hyvän jouluisen mielen. Voit...
6-20 hlö
1 tunti-3 tuntia päivää
Varaa Jouluruokaa Puukarin Pysäkillä

Asiakaskokemukset

Sirke Katajala
03.08.2022

Huippu ilta. Ruoka oli erinomaista ja palvelu upeaa! Tällaisia iltoja lisää.

Hilkka Virtanen
02.08.2022

Ruoat olivat erinomaisia ja kekseliäitä, paikallisia raaka-aineita hyödyntäviä. Annin itse valmistama sianpääsyltty oli huippuelämys! Juomavalinnan olisimme toivoneet ebemmän kohdentuvan vaikka saksalaisiin luomuviineihin, kuten monta kertaa aikaisemmin Puukarilla. Emme nimittäin ole suomalaisten marjaviinien ylimpiä ystäviä.

Veera Juntunen
01.08.2022

Odotukset oli korkealla kyllä jo tullessa, mutta ruoka oli kyllä erinomaista ja kotimaiset juomat kruunasi illallisen.

Anniina
26.05.2022

Just eikä melkein!

Johanna Laakso
25.07.2021

Ihana paikka kaikkinensa; ruuat, sauna, majoittuminen, koko miljöö. Kehon täydellinen lepo niin sisäisesti kuin ulkoisesti. En voi kun kiittää ja olen huippu iloinen, että tämän kohteen olen löytänyt.

Annemari Heinonen
14.07.2021

Oltiin tyttöporukalla yksi yö ja kaikki oli aivan erinomaista, ruoka 6/5. Suosittelen lämpimästi.

Raija Ruusunen
17.11.2020

Iloinen, opettavainen ja selkeä kokonaisuus!

Visit Finland
18.05.2020

"Ms. Anni Korhonen has surprised us with her ability to turn pioneer staples into gourmet delights. Her signature dishes are not merely couched in nostalgia, but are a genuine rebirth of Finnish classics."