Juurisyyt- karjalainen keittokirja

Juurisyyt- karjalainen keittokirja

Majatalo Puukarin Pysäkki
Kajaanintie 844, 75700 Valtimo

" Seudut ovat kauneimpia maassa lampineen,

lahtineen, niemineen,

kannaksineen ja metsineen"

- Elias Lönrott Valtimosta

Ennakkotilaa Juurisyyt-teos

Valtimolaisen Puukarin Pysäkin mäellä Pohjois-Karjalassa on eletty neljä täyteläistä vuodenaikaa ruokaelämyksiä kuvaten ja muistiin kirjaten. Nyt uskallamme kiljua uutisen ulos: Juurisyyt-teos ilmestyy syyskuussa 2023!

Puukarin Pysäkki -majatalon Annin pöydästä noustuaan on moni spontaanisti halannut kokkia. Ruoka on vienyt kielen ja tilalle on tullut tunne. Tämän tunteen haluamme välittää teoksen kuvien ja tarinoiden myötä lukijalle.

Kuvat kirjaan luo simpeleläinen Sami Repo, mies Suomen rouheimpien ruokakirjojen takaa. Modernin renessanssi-ihmisen taidot omaava Repo painaa osan teoksen sivuista legendaarisella, siipi-Heikkunakin tunnetulla Heidelberg-tiikelikoneella. Puukarin Annin tarinat tekstin muotoon muovailee ilomantsilaistunut sanataituri Terhi Ilosaari.

Teoksen sivuilla karjalainen ruoka esitellään Annin vahvan manifestin kera tämän päivän elämään sovitettuna. Mukana on noin 50 majatalossa jatkuvasti käytössä olevaa ruokaohjetta. Teoksen ohjeet eivät ole vain ruokaohjeita, vaan talutuksia jokaisen ruokalajin tunnelmaan. Paketin mukaan sujautetaan viisi taidevedosta, jotka toimivat pieninä karjalaista ruokaa kuvastavina julisteina.

Tilaaja ei saa käsiinsä joka hyllyn keittokirjaa, vaan ainutlaatuisen taideteoksen. Samin ahkeroitua painokoneensa kanssa, kokoontuu työryhmä Puukarin Pysäkille ja sitoo jokaisen teoksen käsityönä tulevia lukijoita lämmöllä ajatellen.

Teoksia tullaan valmistamaan vain 1000 kappaletta. Käsin numeroitu ja Annin signeerauksella varustettu teos saapuu tilaajalleen tyylikkäässä paketissa.

Hinta 55€ + postikulut 5,90 

tai haku Nurmeksesta Sanahelinä -kirjakaupasta.

55 eur

Tarkista kenttä
Hinta: 55,00 €
Varauksia: 2
Paikkoja jäljellä: 98
Majatalo Puukarin Pysäkki
Kajaanintie 844, 75700 Valtimo

Katso myös nämä

Aisti

PUUKARIN PYSÄHDYS

105 €
Haaveiletko tunnelmallisesta hyvinvointilomasta ottaen luonnossa rauhoittavia metsäkylpyjä ja herkutellen...
Varaa

PETI JA PATIKKA -RETKIPAKETTI

Yhteydenottolomake
Tervetuloa Puukarin Pysäkkiin! Voimaannu syksyn raikkaasta säästä. Luonnon värien hehkun ja liikkumisen kautta...
Varaa

Hirsisaunapysähdys Puukarin Pysäkillä

185€
Puukarin hirsisaunassa koet aitoa pysähtymistä. Kylpijää odottavat tuoksuvat kuusenoksat, jotka erittävät...
Varaa