Hirsisaunapysähdys Puukarin Pysäkillä

Hirsisaunapysähdys Puukarin Pysäkillä

Majatalo Puukarin Pysäkki
Kajaanintie 844, 75700 Valtimo

Saunaa odottavat vieraat saavat yllensä pellavaisen kylpytakin ja siirrytään hirsisaunaan polkua pitkin. Talvella teemme pienen villasukkalenkin kävellen saunaan. Pukeutumistilan pöydällä kylpijöitä odottaa Annin saunaherkkuja ja paikallisia saunajuomia.

Saunasnack sisältää: kuivattuja juureksia majatalon kahdella eri dipillä, lähdevettä, omaa marjamehua ja mahlaan uutettua yrttijuomaa. Tarjolla lisämaksusta myös Honkavuoren Panimon käsityönä valmistettuja oluita, esim. Pysäkin Ruislaakeri olut.  

Puukarin hirsisaunassa koet aitoa pysähtymistä. Kylpijää odottavat tuoksuvat kuusenoksat, jotka erittävät keuhkoja puhdistavaa eteeristä öljyä.  Saunomisen yhteydessä mahdollisuus vilvoitella saunaterassilla, nauttia kiireettömästi saunajuomaa ja tuntea huumaava tuulenvire iholla. Talvella voit hypätä hankeen ja ottaa virkistäviä lumikylpyjä! Puukarin Pysäkillä kylvetään puhtaalla lähdevedellä, mikä ihana hoito iholle! Käytäthän vain luomupesuaineita, jotka ovat tarjolla saunan suihkutiloissa. 

Saunailta huipentuu karjaiseen illalliseen, jonka menu koostuu puhtaasta paikallisesta luomuruoasta, joka tehdään karjalaista ruoanlaittotapaa noudattaen. Kaikki ruoka mitä meidän pöydässämme on, kumpuaa kunnioituksesta upeaa luontoa ja puhtaita raaka-aineita kohtaan. Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja tuotteita ja otamme päivittäisessä toiminnassamme huomioon kestävän ja vastuullisen toiminnan periaatteet.

Olemme ylpeitä vaaliessamme entisaikojen ruoanlaittotapoja, olemme ylpeitä omasta käsityöläisyydestämme ja siitä, että voimme antaa vieraillemme aidon makumatkan perinteisiin. Ruoka tarjoillaan kipoissa ja kupeissa, ruoka tarjoillaan ilolla ja ammattitaidolla jokaisen vieraan nautittavaksi. Itäsuomalainen emännyys on meissä syvästi juureutunut, se luo vieraille hyvän tilan nauttia ruoasta ja juomasta. Emännyyteen kuuluu myös tarinointi maaseudun elämästä. Tarinoilla ja emännän kanteleen helinällä viedään vieraat matkalle itäsuomalaiseen kulttuuriin huumorilla höystäen. Haluamme antaa vieraille mukaan palan makumuistoja ja tunteen aidosta pysähtymisestä.   

 

Saunapysähdys menu

Keitinpiirakoita ja luomuruisleipää, siemenvoita,

saunojan sienisalaattia, kirpeää kaalisalaattia,

palvattua lammasta ja kuusenkärkkäsiirappia,

villivihannessalaattia (sulan maan aikaan),

Majatalon uunissa kypsennettyä järvikalaa,

nokkoskastiketta, uuniperunoita,

palsternakkalaatikkoa, punajuuri-suppilovahverohöystöä.

Järkiruoaksi uunirahkaa marjahillolla.

 

Lisäpalveluna juomapaketti:

Ruoan ja juoman liitto on aina ollut meille nautiskelijoille tärkeää. Mikä on hienointa, että voimme antaa hienot makuparit karjalaiselle ruualle meidän oman lähialueemme juomista. Majatalon lähdevesi ja kotikalja ovat aina kuuluneet ruokapöytään. Ruoan kanssa maistuu erinomaisesti paikallisten panimoiden palkitut oluet ja biodynaamiset viinit, snapseina suosittelemme niin saunasnackseille kuin illalliselle Kalevala Distellery Vodkaa tai Vuokatin Viinin pontikkaa. Jälkiruokien kanssa herkutellaan kotimaisten marjatilaviinien jälkiruokajuomilla.

Kysy aina juomasuositus emännältä.

Juomapaketti 28€

 

Ryhmäkoko: 2-5 hlöä

Hirsisaunapysähdyksen hintaan sisältyvät palvelut: majoitus Puukarin Pysäkin majatalossa 2hh huoneessa, hirsisaunan lämmitys,  pellavapyyhkeen-, kylpytakin, saunahatun ja saunatossujen/villasukkien laina, saunapysähdys ilta & menu, runsas aamupapala.

185€

Kesäkuu 2023
Vk Ma Ti Ke To Pe La Su
22 29 30 31 1 2 3 4
23 5 6 7 8 9 10 11
24 12 13 14 15 16 17 18
25 19 20 21 22 23 24 25
26 26 27 28 29 30 1 2
Saatavilla Ei saatavilla Valittu
Tarkista kenttä
Majatalo Puukarin Pysäkki
Kajaanintie 844, 75700 Valtimo

Katso myös nämä

Yleinen Savusaunavuoro

25 eur/hlö
Majatalon yleinen savusauna antaa meille jokaiselle mahdollisuuden kokea riihisavusaunan ihmeellinen tunnelma...
Varaa
Riihisavusauna peltomaiseman keskellä aurinkoisena kesäpäivänä.

Savusaunailta vanhassa riihessä

450€
Ota irtiotto arjesta ja koe rentouttavia elämyksiä. Savusaunailta vanhassa riihessä on tunnelmallinen lisä...
Varaa

Savusaunapysähdys Puukarin Pysäkillä

185€
Elämyksien listalla sinua odottaa ikisuosikki: Savusauna. Tunnelmallinen ilta sisältää savusaunomista,...
Varaa