
Kaks Korhoskaa emännät - Karjalaisen ruuan verkkokurssit.
Tässä nuoremman Korhoskan aatoksia miten verkkokurssiprojekti alkoi:
“Myöhä tavattiin Korhos-Annin kanssa erikoismutkiin kautta vasta kesällä 2019. Mie aattelin jotta olispas kiva käyvä kuvvailleen ja kahtelleen jossahhii oikkeit emäntä hommia ja laitoin erräässeen majatalloon viestii. Anni oli suana viestistä vihhii ja soitteli perrään jotta eiku tuleppa hänen luokse, hää jo kahvetta on keittänä ja leipätaikina noussoo. Loppuusa ämmä muualle sittenkä kerennäkkeen kun Puukarriin, ja hyvä niin, sillä sillon kylvettiin semmoset siemenet ja laitettiin sensortin soossit tulil jot eijjoo tottakkeen.
Hauskoohan oli, jotta huomattiin immeisten sekottanneen Korhosen länkyrät keskennään jo ennen kun myö etes tunnettiin, sammoin paljon tulloo kysellyy ja ihmettellyy jot siskoiko työ oottehhii. Ja eihä myö mittee sukkuu olla, sielunsiskoi korkkeinttaan. Ja sekkaannuksen ymmärttee, samanlaissii turhanilossii ja pahasuissii lotvakkeita kumpainenkkiin, Korhonen on myös hyvä ja käytännöllinen perusnimi salolla.
Ni mittee myö mittee vitejoit alettii puuhastellee? Hommahan alako siit kun Suammee iski kulukutaut ja Nuarempi Korhoska teki pari liveleivontahommoo instarammiin. Sammoon aikkoon Vanahemmalt Korhoskalt mäni majatalo kiinni ja hää heitti somessa iänneen pohdinnan jotta kiinnostelisko kanssoo verkkukurssi, kun jottai olis hyvä häänki tehhä. Mie mänin siih ehotteel yhteistä leivontalivvee. Ja kun nyt iteoimmaan alettaan, niin alettaansitten näköjjeen kunnolla, ämmiin käsissä asiit paissuu ku leipätaikina näjemmä.
Seuroovan päivän laitettiin ajopeli Nurmeksen Matkiksen parkkiin ja soiteltiin paikalliselle ammattiproolle jotta nyttenkä on rojektia. Vartissa oli yhteisleivontahuppailu-live kasvana verkkokurssiksi, hommat lukossa ja päivät sovittu. Kyllä ei tiijetty mihinkä ryhyttiin vuan hauskoo on ollunna. Pijettiin ensmäinen ”harjoitusleivontavitejointi” Puukarissa seurroovalla viikolla. Seurroovat assiit suattiin ainahhii sen perusteella seleville:
– Teeppä käskirjotus, eli mitä pittee sannoo ja kuka sannoo
– Puhele selkkeemmin ja hittaammin.
– Kiinnitä huomijjoo kuvvausympäristöön, selkkiit taustat.
– Ennakkovalamistele niin mennöö päivä tehokkaammin.
– Kun toinen emäntä puhelloo niin toisen pittee mennä eri huoneesseen, koska muutenka naurusta ja räkätyksestä ei tule loppua.
– Vältä Hirvi-Heikin pimmeenviinan pilleitä kuvvausta edeltävän päivän.
No mitenkä ne kurssiaihheet sittenkä valikoitu? Itäsen keittijön kulmakivi on ain ollunna talon sydämen lämpiivä leivinuuni ja siin tehtävät rukkiiset leivät, piirakat ja potit, siithä myö lähettiin, ajatuksesta jotta ”hapan on itäsen makkee.” Puukarin on tunnettu ruisleivästään, joka tehhään suvussa kulkenneesseen väkevveen ruisleippeen. Anni on näit limpunleivontakurssiloit ennenni vetänä. Samoten Puukarin piirroot on hyvästi kansan suosijos ja tehty alkuperrää kunnijoittain, jotenka piirakkakurssi tietennii ol tehtävä, kyl jokkaisen emännän on hyvä piirakkansa tunttoo.
Leivinuunin jäläkilämmössä synttyy herkulliset ja perintteikkäät jäläkiruokapotit kuin itestään, silviisii my mietiskelttiin. Hapanmaitotuotteet ovat Karjalaisen keittiön perintteissii kesäherkkuloit, ja kotona niijen valamistuksen taito tunttuu hiipuvan. Jospa myö vähän siihenni vinkkilöit jaettas. Ennestään on aina kerätty luonnosta kaikki tarvitseva ja mukava on ollunna huomata mitenkä villiyrttiin kerräily on suosijottaan nostana.
Vanahempi Korhoskahan on vanhan liiton hortoilija ja Puukarissahhii pöyvällä on tarjolla sitä mitä metsä hövelijäisyytteen on tarjonna. Kerräilyssä on tietennii omat jipponsa, mitä kerree ja mistä ja miten päin sitä sitten suuhunha laittois, jotanka myö meinattiin jotta tarvetta olisihhii aloittelevan hortoilijan alakupakkaukselle.
Tämmössii myö nyt ollaanni puuhailtu. Lähehä siehhii makumatkal Karjallaan omasta kotikeittijöst käsin! Näit voip käyvä ihastelleen osoitteessa: www.majatalonpuoti.fi . Kursseihin kuulluu vitejo-ohjeet joit sua kahella niin palijon kun haluvvee, ohjeet ja piäsy sisäpiirin ryhmään, jossa voip kysel neuvvoi ja erityisest esitel ommii onnistumissii!”